Hamis holdleszállások és sík föld: miért szeretik a sportolók az összeesküvés-elméleteket?

Curry átgondolt gondolata gyors és erős volt. Nick Gurol, a Philadelphiai tudományok tanára, aki a bostoni Celtics kiemelkedése után visszalépett Kyrie Irving ellen, állította – miközben 2017 elején egy másik NBA játékos podcastján jelentek meg -, hogy a világ lapos, sírni kezdett. José Hernández, a Nasa volt űrhajója Curry-t azzal vádolta, hogy előmozdította az „idiotikus összeesküvés-elméleteket.”

De Curry csillagászati ​​gaffe-jére adott reakció nem volt annyira kemény (legrosszabb esetben talán ez kizárja a régóta beszélt folytatást) a Space Jambe…). A Nasa adminisztrátora, Jim Bridenstine többnyire nevetett Curry észrevételeiről: „El sem tudom képzelni, hogy Bet365 valóban hisz ebben” – mondta a TMZ-nek.Nasa meghívta Curry-t egy houstoni laboratóriumának turnéjára, míg Scott Kelly nyugdíjas űrhajós, aki rekord 520 napot töltött az űrben, meglátogatta Curry-t, és hangsúlyozta a tudományos műveltség fontosságát.

Curry végül bocsánatot kért megjegyzései – amelyeket, feszült megjegyezni, „nyilvánvalóan” buzgón tették. De bűnbánása nem volt jól illeszkedő Irvinghez, aki csak októberben sétált vissza a sík földi követeléseivel. „Folyamatban van az éhség világszerte, vannak politikai dolgok is” – mondta Irving egy csapott újságírónak. „A társadalom totem pólusán olyan sok magasabb dolog van, amely az emberek számára fontos. De, hé, Curry azt mondja, hogy nem hisz a holdban? A CNN-en van. És azt mondják, hogy csak zsokék vagyunk, csak sportolók vagyunk. De a csatornádon van.Mi [gondolkodók] vagyunk, de nem akarja, hogy ilyenek lennünk. ”

Régebben az összeesküvés-elméletek szakemberei egyfajta szélhúzásra kerültek. Magasfülű kalapot viseltek, magukkal nem következetesen babrálva, és általában véve csak a kellemetlenség vagy az együttérzés iránti kellemetlenség volt a nézők számára. Azonban a jelenlegi igazság utáni korszakban, ahol a tömeges forrásból származó információk felváltották az előzetesen felülvizsgált kutatásokat, és a megerősítő elfogultság az intellektuális Bet365 kíváncsiságot jelentette, az igazgatók online összegyűlnek, hogy megduplázódjanak a régi összeesküvés-elméletek (mint például a Föld lapos) és új életet lélegezzenek be az új életbe. olyanok (mint például Hillary Clinton, aki gyík).

A tudomány nem tarthat gyertyát a hírességhez, és a sportszemélyiségek lelkesebbnek tűnnek, mint valaha, hogy keverjék a bankot.Egyedül az elmúlt évben az ex-NFL hátsó tagja Reggie Bush 2,88 millió Twitter-követőjével kereskedelmet folytatott vaxellenes nézetekkel, nyugdíjas All-Star buktatóval, Curt Schillingnel, aki válságos színésznek engedi el a Marjory Stoneman Douglas Középiskolában zajló tömeges lövészet egyik áldozatát. , sőt a volt angliai krikett sokoldalú Freddie Flintoff csatlakozott a sík föld földi mozgalomhoz. És míg Irvingnek – akinek néhány hozzászólása szerint szatíra áll – helyes rámutatni, hogy sürgetőbb ügyek vannak fontolóra vehetők, mint bármi távoli gondolat, amelyet ő és társai sporthírességekkel biztonságos helyiségükben rohannak, őnek és Curry-nak tudnia kell jobb, mint bárki más, a súlya, amelyet jóváhagyásaik hordoznak. Ha a sporthősök cipőket és cukorvizet adhatnak el, esélyek vannak arra, hogy bármit is eladhatnak.Amikor a Seattle Seahawks Pete Carroll-ról arról számoltak be, hogy a korábbi amerikai hadsereg tábornokával a népszerű szeptember 11-i összeesküvés-elméletekkel szembesült, akkor az igazgatók a Super Bowl-nyertes edzőt felvidították, hogy növeljék hitelességüket. Kíváncsi, hogy mekkora lehet a John Birch Társaság ma, ha az 1984-es Padres pályafutó személyzetében a komikus harcuk követõi 25 évvel késõbb jöttek.Adam Silver szerint Kyrie Irving síkképernyős elmélete hamis hírekkel kapcsolatos megjegyzés. More: apostas-pt.com

És ha ezek az ötletek nem rontották meg a családi összejöveteleket ezen az ünnepi idényben, akkor csak adj neki időt.Dr James Davis, a Bencés Egyetemi Pszichológia docens, felhívja a figyelmet az emberi hajlandóság ezen érzéseire. “Az emberek evolúciós előnye, hogy képesek vagyunk okozati összefüggéseket létrehozni az események között” – mondja a Guardian. „Agyunk ennyire alkalmas, hogy gyakran nem léteznek okozati kapcsolatok.” És amikor a sporthősök ezt megteszik, fiatal csodálóik valószínűleg az evangéliumként kapják meg következtetéseiket. Gurol, a Philly természettudományi tanár úgy gondolja, hogy osztálya „bárhol a felétől 75% -áig” azt hitte, hogy „bármit is mondanak [Curry]”.

Nemcsak a gyerekek. A sportrajongók egy másik vonzó közönség, hihetetlen képzelettel.Megfelelő körülmények között bármit el tudtak hinni: hogy az NFL kiváltotta az Bet365 áramkimaradást, amely késleltette a Super Bowl XVLII-t, hogy életet injektáljon egy játékba, amely gyorsan robbantá vált („Ahh, Roger Goodell”, Ravens vonalbérlő, Terrell Suggs mondta az ESPN-nek, „Mindig van valami a hüvelyében…); hogy az erősen kedvelt Új-Zéland oldalán szándékosan ételmérgezést kaptak az 1995. évi rögbi világkupa döntője előtt, előkészítve az utat Dél-Afrika áttörő győzelmének; hogy Sonny Liston 1965-ben merült Muhammad Ali ellen; hogy az NBA biztos, David Stern hűtött borítékkal illesztette be a küzdelmes New York Knicks 1985-ös tervezetét. Bármikor, amikor a dolgok ellentétesek egymással, a magyarázatnak magyarázatot kell adni.Valódi történetnek kell lennie, amelyet csak fel kell fedni. Flat Earthers úgy véli, hogy megtartja a hitét a Denveri konferencián. Olvassa el többet

Bizonyára bizonyos, hogy két olyan rendkívül intelligens ember, mint Curry és Irving, el is söpörhet. Az összeesküvés-elméletben felbukkanó őrület tűnhet a legtávolabbi gondolatként. De Davisnek tökéletes értelme van.Augusztusban a bencés pszichológus vezette az European Journal of Social Psychology egyik tanulmányának fő szerzőjét, amely megállapította, hogy az afroamerikaiak sokkal nagyobb valószínűséggel támogatják az összeesküvés-elméleteket, mint a fehérek; részben annak következtében, hogy csökken a társadalmi státusuk, részben pedig az általuk elkövetett teljesen-valós összeesküvések miatt – mint például a Tuskegee szifiliszkísérletek, Henrietta Lacks sejtvisszaverése és a Mich Flintben folyamatban lévő vízválság. “Ha egy olyan világban élsz, ahol nagyon valószínű, hogy vannak ezek az összeesküvések ellenünk és a csoportod ellen,” mondja Davis, “akkor kevésbé olyan ugró lenni, mint” Nos, a hold leszállás összeesküvés volt. ” ”

Sík föld, hamis holdleszállások, gyíkok: objektív tények vannak ezen elméletek megdöntésére.És ha a sportolók még mindig nem vásárolják meg? Ez nem teszi őket táplálóbbá, mint a karácsonyi gyümölcstorta. Az American Journal of Political Science által közzétett 2014. évi tanulmány szerint „az amerikai közönség fele következetesen támogat legalább egy összeesküvéselméletet.” Ha bármi is, az sportolókat ugyanúgy teszi, mint a mi többiünket.