Németország megnyitja a világbajnokság védelmét a jövőbeni félelmek hátterében

„A német futballban sok kétség merül fel, de ha a Konföderációs Kupát is magába foglalja, akkor Németország egy nyolcszor egymás után tette meg a főverseny fesztiválját. 2005 óta minden alkalommal hihetetlen – és még a németek számára is példátlan. Az 1970-es évek nagyszerű csapata soha nem tett semmit. Tehát az elme bámul. ”Joshua Kimmich:„ Nagyon nehéz kétszer egymás után megnyerni a világbajnokságot. ”Tovább…

Még nagyobb kollektív boggatásnak kell lennie a másik 31 világ támogatói között. Kupa országok, amikor meghallgatták Thomas Hitzlsperger és Lars Ricken korábbi nemzetközi híreit, miután a “bonyolult és nehéz beszélgetések” a német labdarúgáson keresztül hullottak.Németország megérkezik a világbajnokságba, mint védekező bajnokok, és tavaly nyáron, Oroszországban megnyerte a Konföderációs Kupát egy fiatal osztaggal, mint menedzserük, Joachim Löw, nyugodt játékosokat, többek között Manuel Neuer, Mats Hummels, Mesut Özil és Thomas Müller. Löw még a világbajnokságból is kizárta Leroy Sanét, miután a Manchester City-nél hólyagosodott. Ha Németország kétségbe ütközik, mi a remény a legtöbb más nemzet számára?

„Csodálatos munkát végeztünk az elmúlt 15 évben, de most ismét a kereszteződésen vagyunk” – mondja Hitzlsperger, aki Németországban 2004 és 2010 között 52-szeres volt, és évekig játszott a Premier League-ben, leginkább az Aston Villa-nál.

„A nemzeti csapat nagyon jól játszik, és a vezetés kiváló. De át kell gondolnunk, hogyan versenyezünk.Nem tudod észrevenni, hogy a fiatal játékosokkal az angol labdarúgás nagyon jól működik. Franciaország nagyon jó játékosokat gyárt. Folytatnunk kell velük. Folyamatosan kérdezzük magunktól: „Tesszük a helyes dolgot? Ha valamit megváltoztatnánk? ”És a Bundesliga-ban ez nagyon aggasztó.”

A 36 éves a VfB Stuttgartban nehéz helyzetben van. – Két szerepem van. Én vagyok az akadémia igazgatója és a végrehajtó bizottság tagja is. A német labdarúgás és a klubunk strukturálásával 62 000 tagunk van, és ezt az elnök és az egyik kollégám vezetésével vezetem. ”Facebook Twitter Pinterest Thomas Hitzlsperger:„ Nehéz előre látni, mikor Stuttgartnak ismét lehetősége lesz mert Bayern annyira domináns ”.Fénykép: Simon Hofmann / Bongarts / Getty Images

Egy nehéz szezon után Stuttgart a Bundesliga hetedik helyen végzett. A múlt hónapban a bajnokok legfrissebb címét ünnepelte a 4-1-es Bayern München-t – a felvonulás egyszer megfordult. 2007 májusától még mindig messze érezte magát, amikor Hitzlsperger szerezte meg a szezon utolsó játékát, hogy biztosítsa, hogy Stuttgart német bajnok lett.

„Nehéz előre látni, mikor újra meg fogjuk kapni a lehetőséget, mert A Bayern annyira domináns, ”mondja. „Beszéltél velem a német játékok nagyszerű hangulatáról, és hogy a rajongók itt sokkal többet mondanak csapataik tulajdonában, mint Angliában. Ez teljesen helyes, és a stadionok még mindig ragyogóak a mérkőzés napjain.De mindenki tudja, hogy a Bayern a következő szezonban bajnokok.

„Néhány szakértővel beszéltem tegnap este, és nehéz találni megoldást, kivéve, ha valami megváltozik a klub tulajdonjogát szabályozó szabályozással. A Bayern minden évben erősebbé válik, mert csak a Real Madrid, a Barcelona és a Manchester City versenytársaival gondolkodnak. ”

Hesse azt állítja, hogy a bajnokok 21 pontot érnek el a második helyen elhelyezett Schalke-ról,” még Bayern is rájön, hogy az erőfölény nem jó a bajnokságra, és kiterjedt magára ”. Mégis, a Manchester City 19 pont volt a Premier League bajnokainak, Barcelona 14 ponttal és 13 ponttal nyert PSG-t.

„Igen,” mondja Hesse. futball a Bundesliga-ban.Alapvetően három csapata játszik támadó labdarúgást: Leipzig, Dortmund és Bayern. Németország félidős döntése

„Nehéz futballozni, amikor a Bundesliga nagyon versenyképes a Bayern mögött. Az eredmények megkönnyítése a legegyszerűbb, ha mindenki a labda mögé kerül, és az ellentámadásra támaszkodik. Amikor Pep Guardiola Németországba jött [2013-ban], a Bayern annyira következetesen domináns volt, hogy a csapatok túlélhették, hogy nagyon mélyen játsszanak. Ez lett a gondolkodásmód. ”

Amikor Borussia Dortmund 2011-ben és 2012-ben nyerte egymást követő bajnoki címeket, és a következő évben eljutott a Bajnokok Ligája döntőjéhez, elvesztette a Bayern-t, egy új korszak jelent meg. De a Bayern nem volt ugyanolyan erő, mert a Bayern megvásárolta néhány legjobb játékosát.Dortmundba érkezve Ricken találkozására emlékeztet a fő napokra – a 41 éves egykori középpályás az egyik legnagyobb bajnokok bajnokságának döntője, amikor Dortmund 1997-ben megverte a Juventust.

Ricken Dortmundban született, és az egész karrierjét, a junior napoktól kezdve 2009-ig az akadémiára irányította. “Egy klubos srác vagyok és apám is játszott ifjúsági csapat ”- mondja Ricken angolul majdnem olyan jó, mint Hitzlsperger és Hesseé. Problémáink vannak. ”Facebook Twitter Pinterest Lars Ricken:„ A Borussia Dortmundban nehéz, megtartjuk kultúránkat, de több pénzt kell keresnünk ”.Fénykép: Lara Ingenbleek a Guardian számára

A Premier League-hez való kapcsolattartáshoz különösen a német labdarúgó különlegességét veszélyeztető értékeket kell veszélyeztetni. Csörgő bólint. „Megmondtad a helyes szavakat, és természetesen a kompromisszum nem népszerű.”

Dortmund rajongói vitathatatlanul a leginkább szenvedélyesek Németországban, és hevesen tiltakoztak a hétfő éjszakai foci ellen – egy TV-pénzvezérelt gyakorlat, amely a Premier League stratégiát másolja, és aláássa a hagyományos szombat délutáni mérkőzéseket.Február hétfőn este, Augsburg ellen, Dortmund több mint 20 éve volt a legkisebb Bundesliga-tömegük, 5400 rajongóval egy stadionban, amely rendszerint 81 300 tömegnyi kapacitással sziklák.

„Nehéz” – mondja Ricken . „Szeretnénk megőrizni a kultúrát, de több pénzt kell keresnünk a Bayern és a nagy európai klubok versenyéhez.”

Hesse egyetért. „Nem volt sok hétfő éjszakai játék, de az emberek úgy érezték, ez egy újabb lépés a kereskedelmi forgalom felé, és nem törődik a rajongókkal. Nehéz egyidejűleg rajongói barátság és nemzetközi versenyképes liga. Mindenki sétál egy kötélen, így ez nagy gond. De a rajongók rájönnek, hogy nagy értékesítési pont.A Bundesliga továbbra is fellebbez, mert az okok megteltek, a légkör nagy, és a jegyárak ésszerűek.

„Az egyik kérdés, amit megvitattunk, az 50 + 1 szabály [amely előírja, hogy minden klubnak rendelkeznie kell saját szavazati jogát, hogy elkerüljék a külső befektetők ellenőrzésének \ t Ez biztosítja, hogy a klubok tulajdonképpen fan-tulajdonúak legyenek, de a szabály lassan romlik. A legtöbb rajongó szeretné megtartani. ”

Sok támogató érzi, hogy érdemes kompromisszumot érni Európában a német értékek épségének megőrzésében? – Három tábor van. A legnagyobb tábor a meccset kedvelő rajongók, akik azt mondják, hogy európai sikerek nélkül tudnak dolgozni, ha a dolgok rajongók maradnak. Egy kisebb csoport azt mondja, hogy Európában versenyképesebbé kell válnunk. És van egy tábor olyan emberekből, akik kilépnek a játékból.Nagyon kiábrándultak lettek.

„Sokan nem törődnek azzal, hogy többet nézzenek – különösen a PSG-nek a nevetséges összegeket költve. Egy kis csoportot elidegenítenek, mert a mi labdarúgó kultúránk más. Ellentétben egy angol rajongóval, aki megszokta a klubjának eladását, még mindig van ez a gondolat, hogy klubjainknak a közösséget kell szolgálniuk, és a játék nem a pénzért. Ez mélyen beágyazódott bennünk. ”

Paradox módon a Bundesliga minőségének csökkenése nem gyengítette a nemzeti csapatot. A Premier League-szel ellentétben a fiatal németeknek lehetőségük van arra, hogy a klubok ragyogjanak, akik kevesebb pénzük van a tengerentúli transzferekre. A közönséges közönség előtt játszott, szorosan vitatott mérkőzésekben a jövőbeni nemzetközivé válik.Néhány fiatal angol játékos, nyilvánvalóan Jadon Sancho, aki Dortmundban virágzik, Németországba költözött, hogy a Premier League-ben megtagadott lehetőségeket találja. Facebook Twitter Pinterest Joshua Kimmich a német játékosok egyik erős új csoportja, de megkérdőjelezi, hogy az ország szállítószalagja mennyi ideig képes ilyen tehetséget előállítani. Fénykép: Patrik Stollarz / AFP / Getty Images

Mégis Ricken megjegyzi Anglia akadémiáinak fejlődését. „Az 17 év alatti gyerekek Tottenhamet játszottak, és ilyen nagyszerű játékosok voltak” – mondja, mielőtt a német és az angol akadémiák között döntő különbséget vázol fel. „Németországban az iskolába kell mennie, amíg 18 éves lesz. Ez a személyes fejlődés szempontjából fontos.A fiatal labdarúgóinknak hétre kell ébredniük, majd négy óráig a szokásos nem labdarúgó iskolába mennek. Ott van egy kis pihenés otthon, és az egyetlen futballképzés 18 órakor van. Biztosítjuk, hogy kilencre hazatérjenek.

„Angliában az iskolába kell menned, amíg nem vagy. gyakoroljon intenzívebb edzést, és több időt tölthet az alvásra vagy rehabilitációra, és ez egy nagy előny. Ez az egyik oka annak, hogy Anglia ifjúsága nagyon jó és nagyon erős.

„Nagyszerű lehetőségeket építettek, és a Manchester City, a Tottenham és az Arsenal-ban is láttam őket. A Man City 16 helyet foglal el a fiatalok számára. Csodálatos. De nem akarjuk megváltoztatni az utunkat. Először azért tesszük az oktatást, mert hány játékos lesz profi?Továbbá egyre inkább képzett, jobb labdarúgók lesznek.

„Még mindig sikeresek vagyunk, és megnyertük az európai 21-es bajnokságot. De javítanunk kell, mert tavaly Anglia nyerte meg a világbajnokságot és egy európai bajnokságot a 17 év alatti, 19 év alatti és 20 év alatti versenyeken. Ez nagyon lenyűgöző. Rendszerünk továbbra is helyes. ”

Stuttgart akadémiájában Hitzlsperger hangsúlyos. – Egyetértek Lars Ricken-nel és Stuttgartban nagyon komolyan vesszük az iskolát. Ha valaki nem nagyon jó az iskolában, vegyük ki őket a képzésből. Néha beszélek fiatal játékosokkal, szüleikkel, ügynökeikkel, és minden, amit gondolnak, nagy stadionokban játszanak.De felelősségünk van arra, hogy emlékeztessük őket arra, hogy az oktatás nagyon fontos. ”Kerülje el az önelégültséget, és Németországnak újra a világ királya legyen. Thomas Hitzlsperger Bővebben

Egy ilyen kerek megközelítés alátámasztja a német válogatott tartós sikereit, annak ellenére, hogy a Bundesliga átalakításakor a ventilátorértékek legjobban megvédhetők. Hogyan érzi magát a Hitzlsperger, az ARD világbajnokság elemzője, valamint a verseny alatt a Guardian-oszlopíró, hogy Németországban van esélye Oroszországban?

„Németországgal együtt úgy gondolja:„ Nagy csapat, nagy csapat, de A másik csapatnak több kulcsszereplője van. Nincs Messi, Neymar, Ronaldo. Még mindig optimista vagyok, mert szerencsés voltam, hogy részese lehess egy német csapatnak a [2008] és a [2010] világbajnokságban.Tudom, milyen jól készül a vezetés erre a versenyre, és kétségtelenül nagyon messzire megyünk. De a világbajnokság nem olyan kiszámítható, mint a Bundesliga vagy a Bajnokok Ligája. ”

Ricken úgy véli, hogy nagyon nehéz megtartani a trófeát. Sok sérülést szenvedtünk Neuer és [Jérôme] Boateng. Számomra Belgium kedvencek Brazíliával. Érdekes lesz látni Angliát is. Sajnos számukra Németország játszhat Angliát a negyeddöntőben. Nyilvánvaló, hogy mi fog történni. Anglia elveszíti a büntetéseket. ”Világbajnokság: regisztráljon és kapjon napi futballcímet.

Az elkerülhetetlen nevetés meleg, mint gúnyos. Hasonló biztonsági tanfolyamok a Hesse-n keresztül.Annak ellenére, hogy a német labdarúgás jövőbeli iránya miatt aggodalomra ad okot, a világbajnokság csapatának sikeressége továbbra is adott. „De most már egy másik erős csoportunk van, olyan fiatal játékosokkal, mint Joshua Kimmich. Amit utoljára Oroszországban tettek, a Konföderációs Kupában valóban lenyűgöző volt. Mint mondtam, statisztikailag sikereink őrültek.

„Freunde 11-én mindenféle rendezvényt szervezünk a világbajnokságra. Nyilvános vetítések vannak különböző helyszíneken. Minden világbajnokságon keményen dolgozunk, hogy ezt felállítsuk, és valaki azt mondja: „Hé, mi van, ha elmegyünk a csoportban? Dráma lesz. ”Mindenki egymásra néz. Azt gondoljuk, hogy Németország korán indul ki a világbajnokságban, és nevetünk, és azt mondjuk: „Nem, ez nem fog megtörténni.Megint egy jó világbajnokság lesz. ”