Sam Warburton: „A dzsungel királya akarok lenni. De edzőmben Energybet nincsen hitelességem ”

Alig 10-kor van, mélyen a soddált Devon vidéken, közvetlenül a Honiton mellett, de már három dolog világos. Az első az, hogy Warburton izgalommal buzdít Wales lebontó edzőjeként betöltött új szerepéről, az első ilyen jellegű kinevezésről. A második az, hogy elvesztette egyetlen olyan látványos intelligenciáját sem, amely ilyen kiváló oroszlánkapitányá tette. És a harmadik? Aki azt gondolja, hogy a nagyszerű játékosok soha nem hoznak nagyszerű edzőket, hamarosan át kell gondolniuk.

Valójában itt egy előrejelzés. Ha a 31 éves fiatalabb családjával összekapcsolhatja azt, aki továbbra is első számú prioritása marad, Warburton meg tudja szüntetni a felső szintű edzés formáját.Nem csak a vezetői minõséget rejti el – két lionos túra a kapitány szerint mindent elmond -, de tudása, empátia és szenvedélye miatt az átlagos edzõ segít, mint egy Energybet súlyos beszéd gépe. „Hallom, hogy Walesben az emberek azt mondják:„ Nem szeretjük kedvencnek lenni, jobb, ha aluljárók vagyunk. ”Számomra ez nem lehetett távolabb az igazságtól. Ez valaki, aki nem akarja nyomást, mert nem virágzik el tőle. Szeretném, ha megcímkéznék a grand slam bajnokokat. Bárki, aki sikeres volt, valószínűleg így gondolkodik. ”Facebook Twitter Pinterest Warburton, amelyet a Wales tavaly novemberben a barbárok elleni mérkőzése előtt ábrázoltak, azt állítja, hogy szinte„ kiváltságosabb ”érzése edzőnek lenni, mint játékosnak. Fénykép: Rebecca Naden / Reuters

Sokkal több van.Néhányan szerint Warren Gatland, Shaun Edwards és Rob Howley távozása destabilizálja Wales-t, amíg Wayne Pivac és átszervezett edzői állománya, amelybe az új védelmi edző is tartozik, Byron Hayward is megtalálják lábát. Úgy tűnik, hogy senki sem mondta Warburtonnak, aki nem tud várni. „Amint véget ért a karácsony Energybet napja, emlékszem, hogy Shaun Edwards azt mondta:„ Rendben, hat nemzet. ”Azt gondoltam, hogy„ őrült vagy. ”Egy nemzetközi kampányba belépve domináns érzelmeim idegei és szorongásom voltak. Most, hogy kimaradtam tőle, szinte kiváltságosabban érzem magam edzőként, mint amikor játékos voltam. Csak arra, hogy ismét a fűben lehessen, még a bemelegítéshez is. ”

Warburton, aki 18 hónappal ezelőtt nyugdíjba ment, szintén szilárdan hiszi, hogy segíthet Walesnek az ellenzék felvonulásának ellopásában.Egy játékonként 200 bontás végezhető, de a legtöbb csapat továbbra is fontossági sorrendbe állítja az emeleteket és a kimeneteleket, amelyek száma a legfelső szinten csökken. “Számomra olyan nyilvánvaló, hogy senki sem gondolt rá” – mondja Warburton. „Az emberek rengeteg edzője vonali sebesség, távolság és a hátsó mező. Arra gondolok: ‘Ez csak a védelem fele. A másik felét a bontásvédelem alkotja. Lehetséges, hogy több mint 100 védekező bontásban lehet. ‘”Arra kértem az iskolai edzőmet, hogy szerezzen egy Energybet törvénykönyvet, mert szerettem volna tudni, hogyan lehet ezeket megtörni. hogy megváltoztassa a játékosok gondolkodását. „A nagy dolog, amit meg akarok tanítani, a hatékonyság. Fizikainak kell lennie, de ahelyett, hogy 30 bontásba repülne, inkább azt szeretném, ha 15-ben hatékony lenne.2014-ben a Skócia elleni meccs 79. percében elmozdítottam a vállamat, amelyet már nyertünk. Berepültem, hogy befejezzem őket, mert éppen így voltam. Végül hat hónapig voltam szabadon. Mint Shaun mondta: “Néha, haver, nézzen az eredménytáblára, és hűvösen tartsa fejét.” ”

Pivac reméli, hogy egy ilyen nehezen megszerzett tapasztalat felgyorsítja Wales fejlődését.” fiatalabb, akik közül Warburton szerint némelyiknek csillagszáma van. „Nagyon optimista vagyok Walesben. Szerintem ragyogó esélyük van arra, hogy igazán jól teljesítsenek a következő világkupán. Azokra a 20 éves fiatalokra néztem, akiket edzettem és gondolkodtam: „Wow”. Van egy pár, aki szerintem néhány év alatt Lions Test játékos lehet.Nem fogok extra nyomást gyakorolni rájuk, ha elnevezem őket, de sok angol rajongó valószínűleg nem tud róla. ”

Warburton, tisztességesen, ugyanolyan ragyog az angol Tom Curry-ról és Sam Underhillről – „Nagyon magasra értékelem őket: legalább néhány évvel ezelőtt brit oroszlánként azonosítottam őket” -, de elismeri, hogy kereskedelmük egyre büntetendőbbé válik. Ezért nem vonzza a „csont a csonton” középtávú edzéscsaládokat – „Tényleg tudatában vagyok annak, hogy fizikailag nem terheljük meg a játékosokat fizikailag” – és úgy véli, hogy a kevésbé gyakran több. „Minél idősebb lesz, annál inkább rájön, hogy a pihenés ugyanolyan fontos, mint a Energy Bet képzés.A srácoknak, mint a Curry ikreknek, nem kell dohányozniuk az embert egy héten. ”Facebook Twitter Pinterest Warburton, küzdelmes hátvédként töltött napjaiban, szünetet tesz Walesnek a Hat Nemzet mérkőzésén, Anglia ellen a Millennium Stadionban. 2013. Fénykép: Alex Livesey / Getty Images

Ha valaki képes megvitatni a fájdalom és a nyereség egyenletet, akkor az Warburton. 74 walesi kupakja annyi műtéti csavart és lemezt hagyott tőle, hogy gyakorlatilag a fürdőszobához csap. „Minden reggel, amikor leülök a WC-re, fáj a térd. Minden nap vannak ezek a kis emlékeztetők.Még akkor is, amikor leülök egy csésze kávét, hallom, hogy térdre kattanás és őrlés folyik. ”Ugyanakkor a rögbi pályán egy lépéssel túljutni már régóta megszállottság. „14 éves kortól tollat ​​és papírt szereznék és Richie McCaw-t tanulnék. Azért kértem az iskolai edzőmtől egy jogi könyvet, mert tudni akartam, hogyan lehet megtörni őket! Mindig a játék diákja vagyok. ”

Akkor miért nem működnek jobban a walesi régiók Európában? Az Ospreys szombaton néz szembe a Szaracénokkal, de még a hazafias Warburton sem optimista. „Nem tudom, mi történik a régiókban. A játékosokra nézek, és ott vannak brit oroszlánok és a nemzetköziek, akikre habozás nélkül támaszkodhatnék egy walesi ingben. Talán pénzügyi dolog; a profi sport szomorú tény, hogy a pénz nagyon befolyásos.De az összes okos, hatékony toborzáshoz is szüksége van. A jó pénzügyi helyzet és az egészséges kultúra mellett ez hozza meg helyét. Az angol klubok talán jobban szerepelnek nálunk. Nem tudom, miért lenne különbség? ”A bontás: iratkozzon fel, és kapja meg a heti rögbi szakszervezeti e-mailt.

Jöjjön el a Hat Nemzet, mindazonáltal mindent parkolunk. Warburton gondolatai már a bajnokság felé fordulnak, különös tekintettel arra, hogy miként lehetne tovább fokozni, ha a játékvezetők szigorúbban védik a bontást. „Azt hiszem, hogy a játékosok túl sokat elmenekülnek: nem haladnak elég gyorsan, rossz oldalra esnek, megparancsolják, hogy kétszer vegyék le a kezüket a labdától, és még mindig menjenek el.Ha tudod, hogy három másodpercig versenyezhetsz, számomra a kár már megtörtént. ”

És ha Wales felvirágzik, képzelheti magát, hogy jövőbeli edzője lehet, vagy akár Gatland potenciális kulcsnagyja. a 2021-es oroszlánok turnéján? Azt hiszem, a válasz soha nem mondja soha. De most nullánál nagyobb hitelességet kaptam edzőként. Fogalmam sincs, hogy hol leszek két vagy három év múlva. Lehet, hogy a WRU azt gondolja, hogy a [bérbeadás] nem működött. ”Ki viccel? Walesnek szerencséje volt, hogy Warburton mint játékos volt, és semmi sem változott