A roma rajongók a Liverpool Bajnokok Ligája meccse előtt állítottak erőszakot

Az olasz labdarúgó-rajongót két és fél évre börtönözték az Anfieldben a Bajnokok Ligája elődöntője előtti erőszak kitörése után, amely súlyos sérüléseket okozott a Liverpool rajongóinak.

Daniele a roma szurkoló. Sciusco (29) elismerte az erőszakos rendellenességet.A prestoni koronabíróság azt hallotta, hogy a Liverpool-rajongó, Sean Cox, 53, még mindig súlyos állapotban van, bár Sciusco nem volt közvetlenül részt vevő fejsérülés okozásában. A római szurkolók a Liverpoolban elkövetett erőszak után megtiltották a következő európai távoli játékot. Tovább

A Sentencing, a Preston felvevője, Mark Brown bíró elmondta: „A Bajnokok Ligája elődöntője egy nagy nemzetközi labdarúgó-esemény volt, amelyet Európa-szerte közvetítettek, és az ön és az olasz csoport fellépései jelentősen elrontották azt, ami sportos és élvezetes alkalomra szánták.

„Fontos hangsúlyozni, hogy nem azért ítélték el, hogy Cox úr szörnyű támadása miatt, hanem az olyan erőszakos rendellenességek során történt, amelyekben részt vettél, és az katasztrofális volt. ”

A bíróság szerint Sciusco egy roma ultracsoport tagja volt, akik Olaszországból repültek a meccsre.A videofelvétel körülbelül 25 rajongóból álló csoportot mutatott, sötét ruházatba öltözve, közvetlenül a rúgás előtt a stadionon kívül, a Walton Breck Road felé haladva.

Keith Sutton ügyészének elmondása szerint Sciusco öve volt a keze, amikor a csoport szembeszállt a Liverpool rajongóival. Cox, a Dunboyne-ből, a Co Meath-ből támadás után az útban feküdt, ahogy a harcok körülötte folytatódtak. Sutton azt mondta a bíróságnak, hogy Cox testvére, Martin leírta a kiabálást és a kántálást a stadionon kívül.

Azt mondta: „Bátyjához fordult, hogy felfedezze, hogy már a földön van, nem látta, mi történt

Amikor Martin Cox megpróbált segíteni a testvérén, rúgtak és mellette a földre esett.Sutton szerint Cox nem volt kómában, de állapota továbbra is „nagyon szörnyű”.

A bíróság meghallotta, hogy Sciusco a közelben volt, amikor Cox megsérült, de nem volt közvetlenül felelős a támadásért. Brown bíró elmondta: „Nagyon sok ember volt a környéken, amikor az erőszak elkezdődött, ön és az ultracsoport tagjai más fegyverekkel, például övekkel és láncokkal vannak fegyverekkel fegyverkezve, és fenyegetőztek, és visszaéltek a Liverpool rajongói felé. Elkerülhetetlenül provokatív volt. ”Facebook Twitter Pinterest Daniele Sciuscót két és fél év börtönre küldték. Fénykép: Merseyside Police / PA

Hozzátette: „A rendõrség rendkívül nehéz helyzetbe került.A rendõrség beavatkozott, és végül a sokkoló és csúnya események véget értek. ”

A bíróság meghallotta, hogy Sciuscót az olasz rendõrség észlelõi elismerték, és letartóztatták, amikor elhagyta a stadiont – addigra már megváltozott. A kabátja és baseballsapka volt rajta. Nigel Power, aki védekezett, mondta Sciusco szüleinek és nővéreinek, akik a bíróság előtt voltak, és hetente egyszer tartózkodtak a börtönben.Szerinte Sciusco nagy gyógyszerészeti gyakorlaton dolgozott, és önkéntes alapon tanította az iskolákban és a főiskolákban a defibrillátorok használatát.

A Power szerint az alperes, akinek jó volt a jellege, a játék előtt nem ivott alkoholt. ”

” Bár a CCTV-nál látott esemény csúnya volt, nem legalábbis ezt az alperes várták elő “- mondta.

Filippo A 21 éves Lombardi tagadja az erőszakos rendellenességeket és a súlyos testi sérüléseket okozni / súlyos testi sérüléseket okozni a Coxon, és az idén később tárgyalásra várják.