Chelsea közelebb van Maurizio Sarri és Gianfranco Zola toborzásához

Maurizio Sarri egyre magabiztosabb megállapodást fog elérni a Chelsea és a Napoli között, hogy a Stamford-híd vezetőedzője legyenek, és az olasz valószínűleg Gianfranco Zola honfitársa csatlakozzon a klubhoz.

A Chelsea vezetői helyzete szinte egy hónapig határtalan volt, a Napoli úgy döntött, hogy Sarri-t elengedte a szerződésétől, annak ellenére, hogy Carlo Ancelotti-t utódjává nevezte ki, és Antonio Conte, a Premier League klubban lévő, sötétben tevékenykedő személy. A Chelsea-nál: a tulajdonos bosszús, a játékosok zavarba jöttek, menedzser a limbo-nál További részletek

A Sarri szerződésének 7 millió fontos visszavásárlási záradéka lejárt, a Napoli elnök, Aurelio de Laurentiis, hogy tárgyalja a feltételeket De Laurentiis nyilvánosan jelezte, hogy hajlandó tárgyalásokat folytatni Sarri ügyvédjeivel, Olaszországban tett javaslataival készen áll arra, hogy lemondjon mpensation kereslet – korábban úgy tekintették, hogy túlzott mértékű – közelebb a 3,5 millió fonthoz.Ezt a Chelsea túlságosan is meggondolhatta, aki remélte, hogy Sarri ügyvédei biztosítani tudják az 59 éves szabadon bocsátást, de minden fél számára megérthető, hogy optimális megállapodás születik.

„Ha [Chelsea nyílt beszélgetések] udvariasan ülnék és hallgatom, tükröznék, majd adnám a legjobb választ a Napoli számára” – mondta De Laurentiis a Corriere dello Sportnak. „Egy dolgot szeretnék egyértelművé tenni: ez nem egy olyan klub, amelyet el kell fosztogatni, ez nem egy klub, amelyet alábecsülni kell. Itt vagyok, hogy megvitassam és már elmondtam, hogy ha hívják, akkor ésszerű lenne.

A Chelsea-nak 9 millió fontot kell fizetnie Conte-nek, hogy a szerződés utolsó évére is kiterjedjen. a háztartási személyzet tagjai számára fizetendő kifizetések, amikor hivatalosan elbocsátják két évig vezető edzőjüket.Volt némi remény, hogy az olaszok egy másik munkát tudtak biztosítani, a Real Madrid álláspontjával megbízták, és kölcsönös egyetértést értek el az indulásában, de úgy tűnik, nagyobb valószínűséggel most, hogy szombatot vesz, és összegyűjti a kifizetését. A Fiver: jelentkezzen be és vegye fel a napi futballcímünket.

Bármennyire is úgy gondoljuk, Sarri egyre bizalmasabb lesz, hogy Londonba költözik, és a rendkívül népszerű Zolára támaszkodik, aki több mint 300 játékot játszott. a Chelsea számára, és a szurkolók által a klub legjobb játékosának szavazott, hogy segítsen az angol játékba való átmenetben.Zola vezette West Ham Unitedet és Watfordot, valamint Cagliari-t és Olaszország junior oldalait, de a Birmingham City elhagyása után 2017-ben elfogyott.

Az 51 éves férfi csatlakozhatott a Sarri edzői személyzetéhez, de az is lehet, hogy Michael Emenalo sportigazgatóként helyettesíti. Mindazonáltal, az új vezetőedző Zola angol nyelvére támaszkodhatott, valamint a Premier League-nél szerzett széleskörű tapasztalataira, az új klubjában elkezdett heteken keresztül.

Olaszországban azt állították, hogy Sarri kíséretében Giovanni Martusciello asszisztenseiként, és Marco Ianni, Davide Losi, Massimo Nenci és Davide Ranzato munkatársaihoz. Paolo Bertelli fitnesz edző és Gianluca Spinelli kapusedző is maradhat a Conte korszakból.