Az első osztályú klubok valószínűleg megállapodnak abban, hogy 240 millió font értékben eladják a részesedést az F1 volt tulajdonosának, a CVC-nek

Posted on Posted inRugby

Az első osztályú klubok tulajdonosai valószínűleg két hónappal az átvételi ajánlat visszavonása után szavaznak egy javaslatról, amely a CVC magántőke-társaságának 200 millió font feletti többségét adja vissza.

CVC , amely 2006 és 2017 között többségi részesedést kapott a Forma-1-ben, új ajánlattal jött vissza, ami azt jelentené, hogy a Premiership kereskedelmi székét irányította, de nem magának a bajnokságnak. Ez megtartja a megállapodást a világ rögbi tulajdonosi szabályain belül, és azt jelentené, hogy a 12 klub nagyobb részesedéssel részesült a profitban, mint az eredeti ajánlat. Az első rögbi pénzügyek: a klubok klubok szerinti teljes bontása és ítélete Bővebben

A legtöbb klub adósságai az utóbbi években növekedtek, főleg a bérinfláció miatt, amely a forgalom növekedésének legnagyobb részét tette ki.A CVC pénze nem kerül a játékosok zsebébe, mivel a fizetés felső korlátja a következő két szezonra van rögzítve, hanem az infrastruktúra fejlesztésére és az adósság kifizetésére szolgál.

A Bath reméli, hogy újjáépíti a Harlequins kikapcsolódási helyét. új állványt terveznek, és Leicester reméli, hogy jövő nyáron 22 millió font összegű projektet indít egy szálloda és egy parkoló felépítéséhez a Welford Road stadion mellett.Szerződéseket cseréltek egy fejlesztővel, és a projekt a tervezési engedélytől függ.

Míg egyes tulajdonosok fenntartásaik vannak egy olyan külső partner bevonásával kapcsolatban, amely évente jelentős darabot hozna a Premiership nyereségéből, mások beruházások érvelését szükséges ahhoz, hogy a klubok elérjék a fenntarthatósági céljukat. 56 millió fontig.A lényeg az, hogy ha minden tulajdonos megköveteli a nekik járó pénz azonnali visszafizetését, akkor nem lesz elsőbbség; a Rögbi Labdarúgó Szövetség nem tud segítséget nyújtani, miután tavaly 30 millió fontot veszített el. „A piac nagyon nehéz”: A labdarúgó klubok harcolnak a fenntarthatóságért | Paul Rees Bővebben

A tulajdonosoknak mérlegelniük kell azt a kérdést, hogy a készpénzbejuttatás hosszú távon rosszabb helyzetbe hozná őket. Egyensúlyba kell hozni azt a pénzt, amelyet a CVC-től kapnának, a központi alapok általi évenkénti csökkentés ellenében – a televíziós és szponzorációs ügyletekből származó pénzt, amelyet a bajnokság kap. Mennyi időbe telik a 20 millió font összeget?

A CVC úgy véli, hogy a verseny alatta alábecsülte magát, és különösen a TV-piacot nem használták megfelelően.A Premiership és a BT közötti jelenlegi megállapodás a 2020-21-es szezon végéig tart, miközben az első évben a Gallagher címet viselő szponzorral kezdődik. vonzza be az Amazon kedvelőit és a fiatal nézők nagyobb részét, de ezt nem tette az F1-rel, amely jövőre 600 millió fontot, hatéves szerződést indít a Sky-val. A megállapodás kritikusai azzal vádolták a CVC-t, hogy sokkal inkább veszi ki a sportot, mint amennyit beillesztett.

A klubok továbbra is a rögbi oldalát irányítják, és olyan politikákat folytatnak, mint a rögbi sapka.A CVC nem lenne képes befolyásolni az Premiership Rugby és az RFU közötti megállapodást az elit játékosok menedzsmentjéről, és nem kap helyet a hivatásos játéktáblán. p>

Az egyik klubtag tisztviselő elismerte, hogy a CVC-t tétben részesíti, és ezt nem lehet megtenni anélkül, hogy alaposan megvizsgálnánk, mit jelent ez a klubok számára közép- és hosszú távon. Azt mondta: “Rövid távon egyértelműen vonzó, mivel azonnal pénzt biztosítana projektekhez vagy az adósság csökkentéséhez, de az ördög a részletekben lesz.”