Scott Sinclair a Celtic 14 pontját tűzte ki, a győzelem ellen a Partick Thistle ellen

A Celtic a Premiership csúcsán 14 pontra tágította a partick Thistle győzelmét, 16-os győzelmük 17-es bajnokságban ebben a szezonban és 12. sorban a sorban. De a csapatok megfelelő bajnoki pozícióinak – Particknak ​​- a táblázat alsó részének mindössze három győzelmével várható meggyőző győzelme nem valósult meg. Lehet, hogy a Partick valami elképzelhető volt, ha megragadta volna az esélyüket.

Scott Sinclair az egyetlen gólt szerzett a 17. percben a Celtic Parkban, a 11. szezonban.A korábbi Chelsea és a Manchester City előretekintése gyorsabb volt Liam Henderson alacsony szabadrúgásánál a térségben, és intelligens először tett erőfeszítéseket Tomas Cerny után a Partick gólban. A Celtic túlélte a késői harcot Leigh Griffiths és Nir Bitton után Dundee-nál.

A Celtic menedzserének, Brendan Rodgersnek a nyereményen kívül a 18 éves Calvin Miller debütált. Miller egy előretekintés, de a baloldalon játszott, és Rodgers Ryan Bertrandhez hasonlította. – Örömmel töltöttem el egy fiatal játékos, aki éppen most költözött el – mondta. – Azt hittem, nagyon jól csinált, és tanulni és fejlődni akar.Hasonló dolgot csináltam Ryan Bertranddal, amikor a Chelsea-nál voltam. ”

Particknak ​​volt pillanata, és Ade Azeez mentett Craig Gordon-tól közvetlenül félidőben, és az egész ütemével és hatalmával fenyegetett. de a Celtic hozzáadhatta volna a vezetést a második félidőben.

Patrick Roberts kétszer bezárta a szünetet, az első erőfeszítéseit a közeli tartományból, amelyet Cerny mentette meg, és a második kísérletét a Partick bár fölött.

Cerny-t újra felfelé fordították a félig, megtagadva Sinclair-t másodpercig, mikor áttörte a célt, majd jól sikerült a Moussa Dembélé erőfeszítéseinek visszavonására.Stuart Armstrong 10 perc alatt tesztelte a korábbi cseh 21-es nemzetközi kapusát is.

Annak ellenére, hogy nem tette hozzá a másodikat, a Celtic kényelmesen megtartotta a három pontot, amelyek távolabbra helyezték őket Rangers vezetésével.