A Brosbane International pulzáló összecsapásakor Stosur megbukik, Barty Kerberrel néz szembe

Olyan gyakran, ahogyan a helyi elvárások legyőzik, Stosur hétfőn ismét kibomlott a Brisbane International blokkjaiból, feladva egy kis szünetet az utolsó sorozatban, hogy a Garbine Muguruza No7 világba esjen.

De nem az idegek támadása vagy a nyomáskezelés hiánya okozta, mivel a két keményen ütő alapozó elbűvölő két órás, 45 perces ügyet indított a Pat Rafter Arénában, mielőtt Muguruza kijelentette: 7-5, 6-7 (2- 7), 7-5.Bernard Tomic összeomlik a Brisbane International-től a nyitó fordulóban. Bővebben

A tavalyi francia nyílt elődöntőben a Stosur remekül harcolt, miután elvesztette a nyitókészletet, hogy ellenőrzést szerezzen. , csak hogy elveszítsék újra a negyedik magot képviselő spanyol ellen.

Ez volt a Queenslander harmadik első fordulójának hét fordulójában Brisbane-ben, ahol soha nem érte el a második fordulót, de ez volt a legjobb előadásainak egyike. otthon, miközben agresszióval játszott.

A fő frusztráció a győzelemre való felkészülést követően engedett. harmadán 4-2-kor, mielőtt elvesztette volna a francia nyílt bajnoki szolgálatát, megtámadta és megfordította a lendületet. hét mérkőzésen vesztes kislemez-sorozat, amely az US Open második fordulójáig nyúlik vissza.

„Szerintem ma sokkal, sokkal, sokkal jobban játszottam, mint a tavalyi év végén” – mondta. . hogy ez az agresszív játékos legyen. ”

A 32 éves, a verseny legrégibb játékosát szintén hagyta, hogy a nyitóasztalon három beállított pont hiányzó sorában álljon, mivel Muguruza a következő kilenc közül nyolcra dobta el.

Stosur a szünetnél új edzőt, Josh Eagle-t hívott fel, és a tanácsadás úgy működött, hogy felerősítette agresszióját, és tovább uralta a második setbreaker játékosait, majd azonnal a harmadikban tört el.

Muguruza nagyon megkönnyebbült, miután visszatért a magas színvonalú mérkőzésre.

„Szerintem ma nagyon jól játszott” – mondta a spanyol. – Úgy szolgált, mint egy vadállat.A lelkem a maximális szinten volt. ”

Muguruza győzelme folytatta a női magok sikerét a verseny második napján, mivel Svetlana Kutznetsova, Roberta Vinci és Elina Svitolina szintén élvezték az első fordulóban megnyerő győzelmeket. >

A hatodik Svitolina az olimpiai bajnok, Monica Puig 6-3, 6-3 környékén járt, hogy második fordulóban összecsapjon az amerikai Shelby Rogers-szel.

A 9. világbajnokság Kutznetsova szintén kevés nehézséggel bírt a duzzogással. félre az amerikai Louisa Chirico 6-2, 6-4, míg az olasz Vinci erősen nyomást gyakorolt ​​a szerencsés vesztes, Kateryna Bondarenko 7-6 (7-4), 6-7 (4-7), 7-6 (7-5) selejtezőjére. .

Időközben a 16 éves selejtező, Destanee Aiava hajlandó legyőzni az amerikai Bethanie Mattek-Sands-t, de kedden kell várnia, amíg befejezi a munkát.

Erős esők kényszerítették A meccset fel kell függeszteni az Aiava-val 2-6, 6-3, 3-0 (40-15) előtt.Facebook Twitter Pinterest Ashleigh Barty ünnepel, miután megnyerte első fordulóját Aleksandra Krunic ellen. Fénykép: Dave Hunt / EPA

Ashleigh Barty „tökéletes” esélyt kínál arra, hogy megmérje magát az 1. világ Angelique Kerberével szemben, miután könnyedén elkészítette első fordulójában a Brisbane International ellenfelét.

Barty azzal indította el a 2017. évi kampányát, hogy a Pat Rafter Arénában mindössze 66 perc alatt legyőzte a szerb selejtezőt, Aleksandra Krunic 6-2, 6-2-et.

Ez azt jelenti, hogy a 20 éves helyettesítő karakter címzettje Kerberrel fog szembenézni abban, hogy Az alakzatok a Barty hivatásos tenisz visszatérésének végső próbája.

“Ez csak egy tökéletes módja annak, hogy elindítsuk a nyárot” – mondta Barty.

“Milyen lehetőség az, hogy kipróbáljuk magunkat a legjobb.

„Még soha nem játszottam Angie-t.Nagyon izgalmas számomra, hogy lehetőségem van a No1 ellen játszani.

„A legutóbbi Australian Open-én szerencsés voltam Serenát játszani.Nagyon izgalmas az Angie-nál való repedés. ”

Kerber elvesztette a tavalyi döntőt Brisbane-ben, de tovább nyerte az Australian Open, az US Open oldalt és gyűjtött egy olimpiai ezüstérmet, amikor a német javította világranglistáját. kilenc helyet.

Barty 2014-ben szünetet tartott a teniszről, mondván, hogy beleszeretett a sportba, és krikettjét játszott a nők Big Bash Ligájában 2015-16-ban a Brisbane Heat számára.

Tavaly visszatért a teniszbe, de egy karos sérüléssel küzdött, de már a világ ötödik helyen áll ausztrálként, és nem volt problémája a Krunic, a No141 világpopuláció elhagyásakor.

p> „A legjobb emlékeim vannak ezen a bíróságon, a világ egyik legkedveltebb bíróságain” – mondta Barty.

– Nagyon jó volt odamenni, és néhány pókhálót fújni.

„(Nincs) olyan, mintha kilépne az otthoni udvarra és játsszon egy premier esemény első éjszakai ülését, az év első napját.”