A Manchester United a „legrosszabb esetre” készül a Belgrádi Partizan ellen

Marcus Rashford és Harry Maguire arra a tapasztalatra támaszkodott, hogy a bulgáriai szurkolók faji módon bántalmazzák az angliai csapattagokat, hogy felkészítsék a Manchester Unitedet a „legrosszabb esetre”, amikor csütörtökön a Belgrádi Partizan együttesét játsszák.

Ole Gunnar Solskjær együttes harmadik Európa Liga L-csoportos mérkőzését játssza a Partizan Stadionban. A szerb klubot az Uefa már megrendelte, hogy a szurkolók rasszista visszaélése miatt két mérkőzést játsszon a versenyen zárt ajtók mögött. A Partizan edzője nem szorgalmazza a rasszista énekek ismétlését a Manchester United ellen. További információ

Rashford és Maguire annak az angliai csapatnak voltak a részesei, amelynek Szófiában kétszer is leállt az Euro 2020 selejtezője rasszista visszaélések miatt.Solskjær reméli, hogy a csütörtöki meccs a futball ünnepe lesz, de a játékosait előkészítették.

„Általánosságban beszéltünk témákról, de természetesen Harry és Marcus, akik Bulgáriában voltak, ők szabadabban beszélhettek a légkörről, arról, hogy milyen volt, mire számíthatunk, mi a legrosszabb eset ”- mondta a menedzser. “A Bulgáriában bekövetkezett események után találkoztunk a fiúkkal, és ahogy Harry mondta, átéltük a protokollt.

” De hiszek az emberekben, és biztos vagyok benne, hogy a légkör itt fantasztikus lesz, megpróbáljuk elhallgattatni őket jó focizással. Bízunk az Uefában, és ahogy Savo [Milosevic, a Partizan menedzsere] mondta, remélhetőleg ez a jó futball ünnepe. ”

Maguire elmondta:„ Bízunk abban, hogy az Uefa a három lépésben követi a protokolljukat.Nyilvánvalóan Szófia beteges légkör volt, olyan volt, amiben nem akarok újra részese lenni. Pozitívan gondoljuk, hogy holnap este remek légkör lesz, olyan, amiben mindannyian várjuk a játékot. Ha valami elromlik, akkor betartjuk a háromlépcsős protokollt, és biztos vagyok benne, hogy lesznek emberek be- és kikapcsolásra a pálya mindent megtesz azért, hogy jobb legyen a jövő szempontjából. ”

A protokoll először azt kéri, hogy állítsák le a mérkőzést, és tegyenek bejelentést a tömegnek a visszaélés megállításáról. Ha ez folytatódik, akkor a csapatokat az öltözőbe viszik, és újabb bejelentést tesznek. Ha ez nem sikerül, a játékot elvetik.

Milosevic elmondta: „Azt várom, hogy minden igazságos és a sport szellemében zajljon. Ismerjük támogatóinkat, tisztában vagyunk a játék fontosságával és tisztában vagyunk a múltban felmerült problémáinkkal is.De a játék ismét a futball ünnepe lesz, ezért nem számítok semmilyen problémára ebben a tekintetben. ”A Manchester United határozatlan ideig tiltja a rajongókat a rasszista erőszakért a Liverpool játékán. További információ

Kedden United határozatlan idejű eltiltást adott ki egy rajongónak Trent Alexander-Arnold állítólagos rasszista bántalmazása miatt a vasárnapi, 1–1-es döntetlen során a Liverpool ellen Old Traffordon. Arra a kérdésre, hogy ez egyszeri vagy valami mélyebben gyökerező-e, Solskjær azt mondta: “Örülök, hogy a klub felismerte – hogy hívja őt? Olyan dolog, amiben erősen érzünk, és amennyire lehet, le fogjuk nyomni. ”

A Unitednek és a Partizannak is négy pontja van két nyitó csoportmeccséből.A vendégek Premier League-es formája azonban csalódást okozóbb, mivel a United kilenc meccséből csak 10 pontot szerzett, héten lemaradva a Bajnokok Ligája helyeiről. Solskjær mégis úgy véli, csapata továbbra is a legjobb négy között végezhet. “Még mindig nem vagyunk novemberben.” azzal, hogy megvette Harry Kane-t a Tottenham-től.

Solskjær, a Keane’s United korábbi csapattársa a Unitednél azt mondta: „Roy nem egészen egyenes, nem igaz. Nincs sok [Robert] Lewandowskis és Harry Kanes. Olyanok, mint [Alan] Shearer, [Ruud] Van Nistelrooy – fantasztikus góllövők.

„A mieink különböző típusú játékosok, de el kell mondanom, hogy tetszik olyan, aki fél esélyt be tud fejezni.Az egyik legjobb, de a Tottenham játékosa. ”