Anglia kontra Svájc fekete-fehér színű átvilágításra kerül

Az angliai mérkőzést fél évszázadban jelenítik meg először fekete-fehérben, amikor Gareth Southgate emberei kedden este Svájcba kerülnek.

A Sky Sports élő közvetítésére hangolt nézők az első A játék 25 másodperce fekete-fehérben, mivel a sugárzás a labdarúgás Kick It Out rasszizmusellenes kampányának 25. évfordulóját ünnepli.

Paul Elliott, az FA befogadási tanácsadó testületének elnöke azt mondta: „Remélhetőleg a felvétel arra ösztönzi az otthoni néző milliókat, hogy legalább 25 másodpercet töltsék el a sokszínűség fontosságának fontosságával ebben a gyönyörű játékunkban. ”

Elliot szerint az FA hálás volt a Sky Sports számára, hogy támogatja az ötlet Herman Ouseley, a Kick It Out elnöke elmondta, hogy örül a gesztusnak, és remélte, hogy legyen „emlékeztető emlékeztető arra, hogy a futball mennyire ment el az elmúlt 25 évben hogy a játékot nyitottabbá és sokszínűbbé tegyék – mindenkit fogadva, életkortól, fogyatékosságtól, nemen, fajtán, valláson vagy szexuális irányultságon kívül ”.

A Kick It Out kampányt 1993-ban hozták létre, az 1990-es években elterjedt rasszista visszaélések és a sok futballpálya környékén fekvő kisebbségi etnikai közösségek félelemének nyomán.

Piara Powar, akit 1998-ban a Kick It Out nemzeti koordinátora kineveztek, azt mondta, hogy ő és Lord Ouseley emlékeztetett arra, hogy sok időskorú ember a labdarúgásban kezdetben nem volt érdekelt.

Powar és Ben Tegg, a kampány egyetlen személyzetének tagjai, ekkor írták mind a 92 hivatásos klubnak, amelyek bemutatták magukat és a kampány céljait.Csak öt válaszolt. “Abszolút apátia volt, a kérdéseket nem tekintették lényegtelennek” – mondta Powar.

A kampány 2012-ben egy nehéz időszakon ment keresztül, miután a játékosokat Luis Suárez-t és John Terry-t rasszista visszaélés tilalmával ruházta át. Terry-t nem bűnösnek találták Anton Ferdinand szóbeli visszaélése miatt elkövetett büntetőeljárásban. Számos fekete játékos megtagadta a részvételt a Kick It Out éves akciónapján, néhányuk pedig az előrelépés hiányával tiltakozott, különös tekintettel a fekete edzők kis számára.

Az FA nemrégiben bejelentette hároméves tevékenységét. tervezi változatosabbá válni azzal a céllal, hogy edzőinek 20% -a és alkalmazottai 11% -a vezetői szerepet töltsön be fekete vagy kisebbségi etnikai háttérrel.