Az angliai csapat még mindig tanul a munka során – mondja Jordan Henderson

Talán privát oka volt Henderson boldogságának, vagy talán ő csak egy könnyű srác. De nem volt nehéz megnyugtatni hozzáállását; Angliát legyőzték Luis Enrique új megjelenésű oldala, de a vereségben nem volt szégyen, főleg akkor, ha a szükséges tanulságokat nem sikerült megtanulni.

„Még mindig bízunk benne. A nyár folyamán megrendezett kupa perspektívaként jeleníti meg a Nemzeti Liga vereségét. „Még mindig úgy érezzük, hogy tanulunk. Nagyon sok fiatal játékos van a csapatban. A legjobb csapatok és a legjobb játékosok ellen szeretnél játszani, hogy megtanuljanak a tapasztalatokból. Spanyolország határozottan ilyen.Visszatekintünk a játékra, hogy mit tudunk jobban megtenni, és amit jól csináltunk, majd továbbmegyünk a svájci játékra, amely egy újabb jó teszt. ”Marcus Rashford ragyog, de a könyörtelen Spanyolország Anglia szigorú tanításait tanítja | Dominic Fifield Bővebben

A tanulásról és a továbbfejlesztésről szóló üzenetek megismétlésében Henderson chimezett a menedzserrel. A mosolygó Liverpool-kapitány, akárcsak a többi angol csapat, teljes mértékben feliratkozott Gareth Southgate projektjére. Mindkét félnek egy nagyon közelmúltbeli referenciája van, amelyből a bizalom felhívható. Ezenkívül Anglia három egymást követő mérkőzést is elveszített, mindegyik csapat ellen, amelyet riválisaiknak tartanak, ám mindegyiknek játékot adott; a marginák nem hatalmasak.

Spanyolországgal szemben a látogatók több birtoklással, sikeresebb átadásokkal, magasabb átadási arányokkal rendelkeztek stb.De a különbség nem volt lélegzetelállító (Anglia 437 sikeres átadást ért el Spanyolország 574-es számához). Sőt, Spanyolországot úgy alakították ki, hogy fenntartsa a birtokot, míg Anglia nem. A hazai csapat közvetlenül akart játszani, hogy a labdát gyorsan felfelé mozgassa. Jó példa arra, hogy ez a stílus hatékonyan működhet, még a legmagasabb szintű ellenzéssel szemben is, Marcus Rashford céljának felépítésekor, amelyben Henderson is szerepet játszott.

arra törekszik (amely összhangban áll az FA Anglia DNS-kezdeményezésével). A nyílt játékban rejlő több esély mellett a haladás jeleit látta Henderson, Dele Alli és Jesse Lingard Anglia középpályája. A kérdés ebben a meccsben inkább arról szól, hogy mi történt, amikor Angliában nem volt a labda.

„Nehéz volt.Különösen az első felében – tette hozzá Henderson. „Időnként megpróbáltunk kissé túl magasra nyomni, amelyen a héten dolgozunk, de a teljes hátúk számára nehéz volt kijutni az övékhöz, mert elég mélyek voltak. Nagyon sok helyet hagyott, főleg a közepén, és amikor hármasban játszol, akkor sok földet takar. De félidőben beszélgettünk, és azt hittem, hogy javultunk. ”

Henderson ragaszkodott hozzá, hogy nem akarta, hogy újabb középtávú horgony felmossa magát, és Southgate megmutatta, hogy nem látja Henderson és Eric Dier játékát együtt ebben a csapatban.A Wembleynél azonban úgy tűnt, hogy kevésbé van szüksége tehetséges játékosainak (annyira nyári beszélgetés tárgya), mint valaki, aki bejuthat a dobozból a dobozba.Harry Kane szerint a Wembley játékvezető „palackozta”, amikor Anglia tagadta a célt. / p>

Alex Oxlade-Chamberlain alkalmas erre a szerepre, ám egy ideig még sérülés miatt marad ki a képből. Más lehetőségek kérdőjeleket hordoznak, mint például a Spurs Harry Winks (van-e fizikai képessége), Nathaniel Chalobah (képes folyamatosan játszani a legmagasabb szinten?) Vagy akár Ruben Loftus-Cheek (úgy tűnik, hogy rendelkezik készségekkel, de nem jelenlegi helyzete).

A változás helyett annak a lehetősége is van, hogy Southgate úgy dönt, hogy továbbra is fennmarad a középpályán.Mindezek ellenére Hendersont időnként szabadon hagyták, és mind Allit, mind Lingardot, a csapattársaikat, akik szintén tanulnak, lerombolták. Lingard és Alli júniusban először játszottak együtt ebben a rendszerben Nigéria ellen. Egyik sem illik ideálisan a szerephez, de mindkettő hajlandóságot mutat az alkalmazkodáshoz, és – állíthatja, állíthatjuk – a helyes irányba halad. Különösen Lingard nagy munkát végzett Anglia Spanyolország elleni védekezésének jobb oldalán, és némileg elfojtotta mind Isco, mind Marcos Alonso befolyását.

A nemzeti csapat a tanulási görbén, valamint a csapat és az edző közötti bizalmon alapul. Így nyilvánvaló, Southgate indokolt lenne, ha középpályájához ad időt, hogy még többet megtudjon.Ha az oroszországi világkupán forradalom történt Anglia viselkedésében, akkor az evolúció kulcsszó lehet mostantól. Fiver: iratkozzon fel, és kapja meg napi futball-e-mailünket.