Novak Djokovic végül a sebességváltóra kattint, miután a Qatar Open szörnyű indulása megtörtént

Minden tekintet a Djokovicra, a második világba volt, miután a tavalyi második felében esett vissza, majd edzőjétől, Boris Becker-től szétválta.

A korai jelek messze nem voltak pozitívak a védekezésre. bajnok, aki nagyon rozsdásnak tűnt, amikor a No63 világnyertes nyerte a megnyitó négy játékot. A német kétszer szolgált az első szetthez, de 1-5-ig Djokovic öt mérkőzést nyert egymás után, és azóta irányította az irányítást, amikor 7-6, 6-3 győzelmet rögzített.

A szerb , aki a következőképpen néz ki Horacio Zeballos-ra, a atpworldtour.com webhelyen mondta: „Ez az év első mérkőzése.Soha nem tudhatod, hogyan fogsz indulni.

„Amellett, hogy az előkészítő időszakban és a verseny előtti napokban is edzett, [valóban] más az a tény, amikor versenyképes játék, amikor indítsa el a hivatalos mérkőzést, és ott van a tömeg.

“Ez szellemileg megváltoztatja a dolgokat. Kicsit lapos voltam a lábamon, de összetételként maradtam, mert tudtam, azt hittem, hogy megtalálom a ritmust, jobban kezdtem el olvasni az ő szolgálását, és így történt.Tudom, hogy nem lehetek a csúcspontom a legelső mérkőzésen, de úgy gondolom, hogy a folyamat megfelelő. ”

David Goffin a No4 vetőmagja is 7-6, 6-2 után van. nyerj Robin Haase felett, de a Mar8 Baghdatis No8 vetőmagja elvesztette Radek Stepanek ellen. Hogyan Andy Murray üldözte Novak Djokovicot 2016 végéig a világ tetején | Andy Bull Bővebben

Rafael Nadal eközben visszatér a csuklóproblémák miatt, amelyek tavaly a brisbane-i nemzetközi találkozón csaptak fel Alexandr Dolgopolov ellen.

Ausztráliában hétfőn először voltak kerek győzelem Grigor Dimitrov és David Ferrer számára.Dimitrov, a No7 mag, 6-2, 6-3 legyőzte Steve Johnsont az Egyesült Államokból, míg a No8 vetőmag Ferrer 6-3, 7-5 győztes volt az ausztrál Bernard Tomic ellen.

Horvátország Borna Coric elmulasztotta a Davis Cup döntőjét novemberben Argentína ellen, miután nem sikerült elég gyorsan felépülnie a térdműtétből, és a No6 magját megverték az első mérkőzésében, szeptembere óta. 6-3, 7-5 vesztett Dél-Korea Chung Hyeon ellen a a Chennai Open