Sokkal inkább a bukott Swansea-ról van szó, mint a kiesés

A klub szövetkezeti, támogatói által irányított tulajdonosi struktúráját nagyban megcsodálta és elkápráztatta a divíziók felemelkedése miatt, de ezt a 2016-ban a többségi részvényesek eladta az amerikai befektetőknek, Jason Leviennek és Stephen Kaplannak.

Richard Scudamore, a Premier League elnöke, amikor 2013-ban tolta el az ideális tulajdonosi modellt a tengerentúli pénzügyi befektetők korában, Swansea-nak nevezte a szövetséget. A Huw Jenkins elnök által vezetett, többnyire élethosszig tartó támogatók egy kis csoportja viszonylag kis összeget költött a hattyúk 2001-ben történő kipusztítására.Együttműködve a kölcsönös támogatók bizalmával dolgoztak, akiknek tagjai 200 000 fontot emeltek a klub 21% -ának tulajdonában, és egy igazgatót választottak az igazgatóságba. Felkészülni Alfie Mawson és Lukasz Fabianski kilépéseire. Az idealizmus és az egység összetört, miután az egyes partnerek milliókat személyesen értékesítettek a részvényeiknek a Levien és Kaplan részére történő értékesítésével, miközben nem vették figyelembe a támogatókat a tárgyalások során. a csapat küzdött elnöke maradt, az otthoni meccseket rendszeresen vádló kórusban játszották „te kapzsi bástyák”.

A bizalom még mindig nagyon bántalmazott, jogi tanácsot adott arról, hogy van-e állítása ez 21% -os részvényes volt.A tavaly megállapodott megállapodást Levien és Kaplan számára a bizalom részesedésének felének megvásárlására tartották be, ahogy a belépési csatában állt.

Jenkins fontolóra veszi a nyáron a pozícióját. Lehetőség van arra, hogy néhány hétig maradjon, hogy segítsen kinevezni egy Carlos Carvalhal helyett vezetőt, majd álljon le. Levien és Kaplan nem helyezik nyomás alá a Jenkinset, hogy távozzanak, de fontolóra veszik a játékosok felvételének több struktúrájának szükségességét, mint amilyen Jenkins valójában fut az egész labdarúgó-műveletet. / p>

Az amerikaiak megvásárolták Swansea-t 110 millió fontra, ami azt jelenti, hogy Jenkins és nyolc másik részvényes 110-szeresére növelte az 1 millió fontot, amit az akkoriban elszenvedett klubnak átvettek.A szurkolóknak a rajongók mozgásának korai napjaiban kialakult bizalmának kölcsönös, demokratikus részvétele a klubokban – 200 ezer fontot emelt a 21% -os részesedésért, és jelentős szerepet játszott a hattyúk mentésére irányuló szélesebb körű kampányban. Az új tulajdonosok gyorsan csökkentették a klub adósságait egy vállalati önkéntes megállapodás megkötésével a hitelezőkkel, majd megkezdték a kemény újjáépítést. A felfelé irányuló pályát nagyban növelte a 2005-ben a Swansea tanács által nyilvános pénzből épített Liberty Stadion ajándéka 27 millió fontért. [

Az ajánlatuk, hogy megvásárolják a klubot 110 millió font értékkel, Jenkins 13,2% -át jelentette. a részvénytulajdon, amelynek költsége 125 000 font volt, 14,5 millió fontot tett ki; úgy értendő, hogy 7,7 millió fontot értékesített 7% -os részesedés eladásából.A nyolc másik egyéni részvényes hasonlóképpen több millió fontot értékesített a részvényeinek eladásával. Az elnök és a távollét tulajdonosai hibáztatják Swansea hanyatlását | Stuart James Bővebben

Jenkins most békés hangulatban van. „Ha a többi részvényesnél másképp tudtunk volna dolgokat tenni, gondoskodhattunk arról, hogy az értékesítés során a bizalom a fedélzeten legyen, a klub kedvéért, ami jobb légkörben részesült volna, azt szeretném, ha ezt megtennénk” – mondta.

Kaplanot és Levien-t nem bírálták annyira hevesen, mint a korábbi részvényesek, akik eladtak nekik, bár egyes rajongók elégedetlenséget fejeztek ki a kiadások hiánya miatt, miután Levien és Kaplan annyira fizettek, hogy megvásárolják a klubot.Levien kijelentette, hogy a klubot fejleszteni fogják, de soha nem ígértek, hogy saját pénzüket a több játékos aláírására vagy a stadion kibővítésére teszik.

Februárban új szerződést kötöttek a tanácshoz, amelyek azt mondták, lehetővé tennék számukra a stadion bővítését. Az üzlet részeként a klub elkötelezte magát amellett, hogy ötévente finanszírozza a Swansea-i közösséghasználatra két új képzési helyet.

A Swansea az ejtőernyős kifizetésekben részesülő £ 76m-os klubokat fogja használni. hogy megpróbálj visszaugrani a Premier League-hez, de a klub egy ideális idejének megtestesülése befejeződött, és rengeteg van a labdarúgás számára, hogy szélesebb legyen a lament.