Fifa fegyelmi eljárást indít Angliában és Skóciában

Posted on Posted inUnibet

A Fifa fegyelmi eljárást indított Anglia és Skócia ellen a fegyveres karikák viselésében a fegyverszüneti napon.

A kérdés nemzeti vitát váltott ki, amikor Fifa jelezte, hogy a szimbólum viselése ellentétes lenne azokkal a szabályokkal, amelyek a a politikai szimbólumok megjelenítése. Az angol és a skót FA-k azt mondták, hogy a karszalagokat a Wembley tavaly Unibet pénteken megrendezett világbajnoki selejtezőjétől függetlenül tervezik, amit Anglia 3-0-ra nyert.

„Úgy gondoljuk, hogy a szabályok helytelenül értelmezik.Ez egy játékjog kérdés, nem egy Fifa verseny kérdés, ”mondta a múlt héten a játékvezető Martin Glenn FA vezérigazgatója.

„ Nagyon magabiztos vagyok hogy a jogi helyzetünk helyes, erkölcsi pozíciónk biztosan helyes, és – tudod, mi van – nagyobb dolgok vannak a játékban, hogy Fifa aggódjon – mondta Glenn.

„Erősen vitatkozunk, mert úgy véljük – QC véleményt kaptunk erről – ügyünk teljesen sziklaszilárd. ”

Fifa azt mondta, várta, hogy meglátja-e a mérkőzésbiztosító az ügyet fegyelmi bizottságának.Csütörtökön egy szóvivő megerősítette, hogy fegyelmi eljárást indítottak el.

„Megerősíthetjük, hogy ebben a kérdésben fegyelmi eljárás indult” – mondta a szóvivő. „Kérem, értsék meg, hogy Unibet ebben a szakaszban még nem tudunk megjegyzést tenni, és nem spekulálhatunk semmilyen kimenetelre, és nem adhatunk becsült ütemtervet.” Facebook Twitter Pinterest Klopp védi Rooney-t: Az összes legenda olyan ördögöket ivott, mint az őrült

Elméletileg Fifa mindkét csapat kikötői pontjait, de a bírságot messze a legvalószínűbbnek ítélik, ha bármilyen szankciót alkalmaznak. Az FA korábban engedélyt kapott, hogy 2011-ben barátságos fegyvereket viseljen a mákkal, de a Fifa teljes vezetése megváltozott a széles körű korrupciós botrány nyomán.Wales szombaton úgy döntött, hogy a világbajnokságban a világbajnoki selejtezőn viselte a mákszimbólumot, mondván, hogy nem vehetik fel a szankció kockázatát.

Fifa korábban is indított eljárást az Ír Köztársaság ellen ingek viselésére 100 évvel a húsvéti felkelés óta, márciusban barátságosnak bizonyult Svájc ellen.